ДПС защити хартиените бюлетини в днешния спор в парламента. Много сериозен

...
ДПС защити хартиените бюлетини в днешния спор в парламента. Много сериозен
Коментари Харесай

Йордан Цонев от ДПС за машинното гласуване: Няма доверие в този метод

ДПС отбрани хартиените бюлетини в днешния спор в Народното събрание. 

Много сериозен спор провокира още при започване на днешното пленарно съвещание програмата на Народното събрание за тази седмица. Спорни са хартиените бюлетини, пазаруването на изтребителите F-16 и оръжието за Украйна, пише .

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " предложиха от програмата на Народното събрание за петък да отпадне точката за смяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини. Мотивите са, че няма да има време да се изготвят отчетите след комисията. Движение за права и свободи се опълчиха. Предложението в последна сметка не беше признато.

" Да бъде муден изборният кодекс желае да бъде муден и замитан. Бяха събрани хиляди подписи, аз не виждам по-голямо публично разискване. Ако вие не виждате, че няма доверие в този способ на гласоподаване, значи не разбирате нищо ", съобщи Йордан Цонев, зам.-председател на Народното събрание от Движение за права и свободи.

Милен Матеев от Политическа партия разяснява, че не се срами от идеята да не се връщат хартиената бюлетина и операциите от изборите. " Не е належащо вие от обединението хартиена бюлетина да ни показвате мускули, знаем, че имате болшинство, само че го направете намерено, а не като потъпквате нормите ", съобщи той.

" Трябваше да вземете думата на преждеговорящия, тъй като сподели нещо, което не съм споделил ", обърна се Йордан Цонев към ръководителя на Народното събрание.

" Ние предложихме и с помощта на нас беше въведено машинното гласоподаване, когато вие хабер си нямахте да ставате политици. Ще чуете какви машини искахме, а не за машините на обединението " Мадуро ", добави той.

Да осигурим време за разглеждане на трите плана на Изборния кодекс, прикани Надежда Йорданова от Демократична България.

" Ако тезата на Йордан Цонев беше вярна - дано бъде в програмата, пък в случай че се оправят, да я гледаме в петък. То тогава всички законопроекти да бъдат включени в програмата ", сподели тя.

" Ако последвам логиката на " Промяната ", аз би трябвало да предложа да отпаднат всички точки, тъй като не са минали комисия. Те точките за на следващия ден за тока не са минали комисии. Има време през днешния ден и на следващия ден да минат на комисии ", разясни Делян Добрев от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия пък предложиха да не се преглеждат точките за закупуване на спомагателни 8 самолета F-16 и за даване на военна помощ за Украйна. И това предложение не беше признато.

" Предлагаме точките за военна помощ за Украйна и точката за новите 8 изтребителя да отпаднат. Не считаме, че в обществото има консенсус да предоставяме оръжие. Не може да желаеме да станем страна във войната. Ние още не сме придобили първите 8, а сме тръгнали да купуваме нови 8. Не беше ли по-важно на забележим по какъв начин ще намирам цените на горивата ", съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР